Pimu, Pete & Pihka

Pimu, Pete & Pihka

Sivut

11.4.2011

Pääosassa P&P

Pete ja Pimu ovat vauhdikkaita ja iloisia cairnterriereitä, jotka piristävät niin minun kuin meillä kyläilevienkin ihmisten elämää. Muruset ovat perheeni ja pitävät päiväni kiireisinä, mikäli muuten aika kävisi pitkäksi. Cairnimainen veikeys, iloinen luonne, tulinen tempperamentti ja ihastuttava itsepäisyys pitävät yllä suurta intohimoani rotua kohtaan. 

Pete (Candycairn Charlie Brown) saapui elämääni syksyllä 2006. Olin haaveillut koirasta koko elämäni - vihdoin haaveesta tuli totta! Pete on vuosien varrella todistanut kerta kerran jälkeen olevansa elämäni paras päätös: se on tuonut minulle iloa tavallisessa päivässä, onnistumisen riemuja harrastusten parissa sekä omalla tavallaan tukenut minua ehkä voimakkaammin kuin kukaan, kun elämä on koetellut. 

Pete on luonteeltaan iloinen, reipas ja kaikesta kiinnostunut cairnuros, joka pitää meistä perheen naisista välillä vähän liiankin hyvää huolta. Väriltään Pete on brindle,  hää on tummentunut kovasti iän kasvaessa. Pete on uskomaton harrastuskaveri: on aivan sama, minkä lajin pariin olen Peten raahannut, se on jaksanut innostua siitä, mitä olemme tekemässä, tehnyt parhaansa ja yleensä menestynyt lajissaan, mikäli omistajalla vaan on ollut intoa lajiin enemmänkin perehtyä. Tutuimpia lajeja Peten kanssa ovat näyttelyt, toko ja etenkin agility, jota olemme nyt alkaneet kisaamaan vuoden 2011 alusta alkaen. Peten suurimpia nautintoja ovat salaa sängyssä nukkuminen, vapaana juoksentelu sekä syöminen. 

Kuva: Tuula Aho

Kuva: Nia Nurmi
Kuva: Mika Kuusimäki
Pimun (Pepeto's Desiree) hankinta ei ollut niin harkittua kuin Peten mutta kaukana huonosta voin tätäkin päätöstä pitää. Olin jo melko pian Peten hankinnan jälkeen päättänyt seuraavan koirani olevan  sijoitusnarttu ja cairnterrieri tietenkin. Olimme Peten kanssa Noormarkussa trimmissä, kun trimmaaja (ja Pimun kasvattaja) kertoi hänellä olevan pentuja. Juttu luisti trimmin ajan ja trimmin päätteeksi Hanna kysyi, halusinko nähdä pennut. Pimu taisi olla tuolloin vain muutaman viikon ikäinen ja rakkaus pientä kohtaan iski välittömästi - neiti oli pakko saada kotiin!!! 

Pimu on suunnattoman huomionkipeä, pirteä ja rakastettava cairnterrierineiti. Pimu rakastaa olla huomion keskipisteenä ja etenkin miehet saavat usein huomata tämän hellyydenkipeyden, kun neiti viihtyy selällään vieraiden edessä vaikka tunnista toiseen. Pimu on väritykseltään kauniin punabrindle. Neiti on saanut kasvaa vähän luonteelleen sopivasti "luonnon lapsena", jonka kanssa en ole (ainakaan vielä) niin tavoitteellisesti alkanut harrastamaan kuin Peten kanssa. Pimunkin kanssa ollaan kuitenkin näyttelykehissä käyty, tokoon tutustuttu ja agilityn alkeetkin ovat hallussa. Kun sijoitusnartun velvollisuudet on hoidettu, aion ottaa agilityn meillekin kunnolla treenin alle. Vielä vähän aikaa Pimu saa aikuistua :) Pimun lempiasioihin kuuluvat hemmottelutuokiot, Peten kiusaaminen sekä Kamu-veljen kanssa leikkiminen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti