Pimu, Pete & Pihka

Pimu, Pete & Pihka

Sivut

24.6.2013

Näyttelyiden hurmaa ja hulluutta

On tää kesä vaan kiireistä aikaa, kun ei millään meinaa ehtiä kirjoittamaan :) Nyt otetaan taas ainakin pieni askel eteenpäin - kerron teille toukokuun näyttelyreissuista! Toukokuussahan kävimme kolmessa eri näyttelyssä. Tampereella mukana olivat Pihka ja Kamu, Mynämäellä olimme Pihkan, Hildan ja Hartsan kanssa ja Raumalla mukana olivat Pihka ja Hilda. Menestykset olivat kaikin puolin vaihtelevia :D 

Aloitetaan Tampereesta. Kyseessähän on Suomen toisiksi suurin näyttely. Matkassa oli tosissaan Heidi ja Kamu, ja lisäksi paikan päällä näimme Sannan ja Tarmon sekä Minnan ja Brädin. Luokat olivat kovatasoisia, joten sinällään tulokseen voi olla ihan tyytyväinen. Pihka sijoittui luokassaan neljänneksi, neiti kisasi ensimmäistä kertaa nuorten luokassa. 

Tuomari Lokodi Zsolt arvosteli Pihkan seuraavanlaisesti:

"Level back. Good front & forechest. Excellent hind angulation. Nice head. Good expression. Correct bite. Excellent paraller hocks. Little bit wide front with open elbows. Good hair quality." 

Kamu sai Tampereelta ERIn, Tarmo oli avoimen luokan toinen kera SAn ja Brädi sai ERIn sekä SAn. Kiitokset tytöille kivasta päivästä!

Ohessa muutama kuva vielä Tampereelta: 

Chiboogie's No Fear

Heidi ja Kamu

Pepeto's Dominick

Pihka arvosteltavana

Neiti nauraa :D 

Seuraavaksi taidan kertoa teille Rauman näyttelystä, joka ei meidän osalta ollut kovin suotuisa - sekä Pihka että Hilda saivat molemmat EH:t. Pihka voitti oman luokkansa, vaikka tuomari tuomitsikin hänet lihavaksi :D Päivä oli kuitenkin kiva, meitä oli paljon tuttuja paikalla. Törmäsimme mm. Pihkan siskoon. Kiitokset Sannalle ja muulle poppoolle, sekä erityiskiitos mun loistokepolle, joka jaksoi koko päivän auttaa mua ja hakata niitä telttakeppejä liian pienellä kivellä siihen kovaan maahan. Kiitos Santtu!

Tässä Kenneth Kauffmanin arvostelut molemmista: 

Pihka: "Nice bitch, a little too heavy, very pretty head. Shoulders are little heavy. Could use more rear angulation. Good tailset. Good sidegait. Little wide coming and going because of the weight." 

Että näin :D Viimeinen lause on keskimmäisen sanojen osalta vähän "keksitty", kun en saanut käsialasta selvää, mutta kuitenkin leveetä ja lihavaa. Sanna kyllä lohdutti, että johtunee juoksuista, mutta ehkä neiti sit kuitenkin vähän jää laihikselle :D 

Hilda: "Good balance and proportions. Head could be little broader. Good earset. Nice dark eye. Good bite, topline is level. Tailset is low. Deasent angulations, nice sidegait." 

Raumalta mulla ei valitettavasti oo yhtään kuvaa, mutta jos niitä joskus jostain ilmestyy, niin lupaan lisäillä niitä tänne teidän iloksi :) 
Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä on Mynämäen näyttely. Minna minut sinne alunperin hiukan puhui, enkä voi sanoa muuta kuin KIITOS MINNA!!! Päivä oli yltiökannattava ja ehkä paras näyttelypäivä ikinä. Mukaan lähtivät siis Pihka, Hilda ja Hartsa. Ilma oli mitä mahtavin ja heti ensimmäisen kehän jälkeen kävi selväksi, että kannatti lähteä - Hartsa voitti urosten junnut saaden ERIn ja SAn. Päivä vain parani PU-kehän alkaessa: Hartsa sijoittui upeasti PU3 saaden vara-SERTin!!! Onnea Minna ja Hartsa! Vaikka SERT jäi harmittavan yhden sijan päähän, niin tulos on loistava ja Hartsa jatkaa kovaa putkeaan :P Saan mummuna olla ylpeä, että poika on päässyt noin hyviin käsiin!

Tästä päivä jatkui loistavalla tavalla - ensin oli Pihkan vuoro ja Pihka voitti luokkansa saaden SAn. En meinannut pysyä nahoissani, kun huomasin handlanneeni myös Hildan luokkavoittajaksi SAn kera. Molemmat neidit PN-kehässä ja vain junnuvoittaja kisaamassa kanssamme SERTistä!!! Tunne oli mieletön, kun neljän parhaan joukkoon valittiin kahden valiokoiran lisäksi sekä Hilda että Pihka! Lopputuloksena Hilda sijoittui upeasti narttujen neljänneksi saaden vara-SERTin ja Pihka mielettömän hienosti PN2 saaden ensimmäisen SERTinsä!!!! Hyvä etten hypännyt tuomarin kaulaan! Täytyy myöntää, että tippa tuli linssiin. Kiitos Sannalle ja Hannalle upeista koirista :) 

Ei tuolta päivältä olisi enempää voinut toivoa. Ei auta kuin hymyillä :) Kyllä se menestys välillä osuu omallekin kohdalle!

Tässä lapsosten arvostelut, tuomarina Beradze Iuza, Georgia. 

Hartsa: "Very nice male. Correct proportions and silhouette. Well boned. Good coat. Good temperament and movement." 

Hilda: "Nice head. Compact body. Correct silhouette and movement."

Pihka: "Very nice bitch, nice head. Correct silhouette. Good proportions. Correct temperament and movement." 

Loppuun vielä Minnan nappaama upea kuva meen tiimistä :) Kiitos Minna loistavasta päivästä, näitä lisää! Ja kiitokset myös Tiinalle ja Markukselle, kun saavuitte paikalle ja Tiinalle superkiitokset Hildan handlauksesta PN-kehässä. Hienosti meni!

Pepeto's Harald, Pepeto's Gloria ja Chiboogie's Shear Elegance <3

Tästä on hyvä jatkaa :) Koitan jatkaa teille kuulumisten kertomista mahdollisimman pian! Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti