Pimu, Pete & Pihka

Pimu, Pete & Pihka

6.3.2016

Näyttelykuulumisia :)

Koska kirjoittelut ovat jääneet vähemmälle, niin myös näyttelykuulumiset ovat jääneet paitsioon. Aattelinkin nyt kirjoitella kehäkuulumiset kerralla kuntoon! Mukana matkassa on kulkenut useampia meidän tiimiläisiä, joten koitan muistaa kaikki jutut :D 

Ensimmäisenä vuorossa oli viime vuonna huhtikuussa Vaasan KV-näyttely. Itseltäni mukana matkassa oli oma kasvattini Tåtå ja ihana veteraanini Pete. Erityisen jännittävän reissusta teki se, että Tåtå oli mukana näyttelyssä ensimmäistä kertaa ja Pete oli monen vuoden tauon jälkeen ensimmäisessä veteraanikehässään :) Meidän lisäksi mukana matkassa olivat Peten pojat Hartsa (Pepeto's Harald) ja Alpo (Woohoo Alku). 

Päivän tulokset olivat suht mukavat, päivän potin räjäytti yllättäen Pete!!! Tåtå sai hienosti tuloksen ERI JUK1, ei SA:ta. Alpo ja Hartsa saivat molemmat ERI:t ja SA:t ja sijoittuivat luokissaan mahtavasti toiseksi. Meidän veteraanipappa oli mahtava ja nautti selkeästi päästessään pitkästä aikaa taas kehään! Tuloksetkin olivat sen mukaiset: ERI VEK1 SA PU3 VA-SERT ja ROP-veteraani! Enpä olisi voinut ylpeämpi olla. 

Tuomarina näyttelyssä oli Birte Scheel ja hän arvosteli Tåtån ja Peten seuraavasti: 

Tåtå: 
"11 months old. Nice masculine head & expression. Correct small ears. Dark eyes. Correct bite. Long neck. Turns his front legs bit out. Straight topline. Correct body proportions. Well set tail. Well angulated. Free movement but could be a sit more parallel in front. Correct harsh coat. Happy temperament."

Pete: 
"8½ years. Still in very good condition. Strong masculine head & expression. Acceptable front. Good length of neck. Straight topline. Well set tail. Strong body. Well angulated behind. Sound free movement. Excellent harsh coat. Happy temperament." 

Muutamia kuvia päivästä, tuhannet kiitokset valokuvaajille!
Heidi ja Alpo

Minna ja Hartsa

Konkarit kehässä

Petrukseni <3

Ryhmäkehässä


Pete kera ruusukkeidensa
Seuraavana kehistä vuorossa oli Harjavallan ryhmänäyttely vain pari viikkoa Vaasan näyttelyn jälkeen. Tuomari Harry Tast tykkäsi kyllä mukana olleista Tåtåsta ja Petestä, mutta isoimmaksi palkinnoksi jäi Peten VSP-veteraanititteli ilman SA:ta. Molemmat pojista saivat kuitenkin ERIn, Pete voitti luokkansa ja Tåtå sijoittui luokassaan toiseksi. 

Tällä kertaa pojat saivat tällaiset arvostelut: 

Tåtå:
"Tyylikäs ja tasapainoinen  1 v juniori. Kokonaisuus vielä ilmava. Ilmeikäs nuoren miehen pää. Kauniit tummat silmät. Hyvin rakentunut takaosa. Karkea karva. Kevyet tasapainoiset liikkeet. Esiintyy iloisesti." 

Pete: 
"Lähes 9v hyvässä kunnossa esitetty vankkarunkoinen komearyhtinen veteraani. Voimakasrakenteinen urosmainen pää. Hyvä ilme. Viistot kyyvärvarret. Tilava rintakehä. Erinomainen karvan karkeus. Liikkuu hyvin edestä, takaliikkeet ahtaat ja jäävät rungon alle." 

Näillä arvosteluilla ei tähänkään näyttelyyn voi tyytymätön olla :D 
Viime kesään vähän erilaisen kokemuksen toi vierailu Tåtån ja Pihkan kanssa Viron Haapsalussa näyttelyssä! Meitä matkaan lähti minun ja koirien lisäksi äiti, Jussi ja Jaakko. Meillä oli hyvin hauska, vaikkakin tosin vähän raskas viikonloppu :D Tulokset kuitenkin puhuivat puolestaan, enkä voi kuin olla ylpeä sekä Pihkasta että Tåtåsta! 

Lauantaina näyttelyssä tuomarina oli Inese Pablaka, joka antoi molemmille aarteille SERT:it ja lisäksi sijoitti Pihkan VSP:ksi. Hän antoi muruille seuraavat arvostelut: 

Tåtå:
"Nice type. Enough strong in bone. Could be bit more compact. Nice head. Good skull & earset. Could be bit stronger muzzle. Enough volume in ribcage. Needs bit more forechest. Bit long in loin. Excellent angulation behind. Could be wider in movement. Nice temperament & coat."

Pihka:
"Feminine. Good size. Good bone. Nice head. Typical expression & proportions. Strong ears & topline. Bit long in loin. Enough long shoulder and blade. Could be better front angulation in movement, excellent behind. Good coat structure. Nice movement."

Sunnuntaina meitä tuomaroi Matgo Law ja hänen arvostelemaan laitettiin sitten vielä astetta paremmaksi: Molemmat saivat SERT:it ja tämän lisäksi Tåtå nappasi ROP-tittelin!!!!! Ihan huikeaa! Valitettavasti meillä oli jo kiire laivaan, eikä ehditty jäädä ryhmäkehiin :( 
Tässä Matgon kirjoittamat arvostelut: 

Tåtå: 
"Nice head. Strong backline. Nice tail & tailset. Good coat texture. Moves very good."

Pihka: 
"Good neck, shoulder, level back. Excellent texture of coat. Muzzle a little too long. Reasonably good moves."

Reissulta tuli otettua myös kuvia: 

Lauantain saaliit

Pihka ja reissun aarteet :)

Minä ja mussut <3

<3 <3 <3

Tåtå & palkinnot

Tåttis <3

Pihkis :)

Tåtå arvosteltavanaKuvat on nyt ihan sekaisin, mutta tää kirjoittaja ei taida saada niitä enää järjestykseen :D Myös sänky huutaa niin kovaa, että loput näyttelyt kirjoittelen teille myöhemmin :) 

Hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti