Pimu, Pete & Pihka

Pimu, Pete & Pihka

Sivut

6.5.2012

Toukokuun näyttelyviikonloppu

Peten kanssa käytiin Raumalla toukokuun 5. päivä kokeilemassa onneamme. Tuomarina Raumalla toimi venäläinen Elena Kuleshova. Hän ei valitettavasti liiemmin Petelle syttynyt, mutta laatuarvostelusta saimme kuitenkin ERIn, eli erinomaisen :) Hyvä Pete!

Raumalla vietimme päivämme pitkälti Sannan ja Sannan tiimin seurassa, ja heillä oli upea päivä Raumalla! Oli niin SERTiä, VSPtä, ROP-junnua kuin kaikkea muutakin. Onnittelut vielä mahtavasta päivästä!!!

Pete sai seuraavanlaisen arvostelun: 

"Adult male with typical head. Dark eyes. Correct expression. Enough hairs on the head. Deep chest. Correct tail. Feet out. Coat is a little bit soft. Movement OK." 

Seuraavana päivänä suuntasimme Pihkan ja Hildan kanssa Lahteen pentunäyttelyyn. Sinne oli ilmoitettu meidän lisäksemme viisi cairnia, joista neljä oli ilmaantunut paikalle. Pihka oli pitkän automatkan (ja pahoinvoinnin) jälkeen melko tahmean oloinen, kun taas Hilda yllätti rauhallisuudellaan! Molemmat käyttäytyivät oikein kauniisti ja tämä mamma oli pirun tyytyväinen päivän jälkeen.

Ensimmäisenä kehään pääsi Pihka. Neiti oli hieman omaa itseänsä tahmeampi, mutta voitti kanssakilpailijansa ja sai KP:n! Seuraavana kehään pääsi Hilda. Hieman jännitti, että miten Hilda käyttäytyy, mutta upeastihan hän kulki. Tuomarina toiminut Kimmo Mustonen piti myös Hildasta ja Hildakin sai KPn ja voitti näin ollen oman luokkansa! Paras narttu-kehässä vastakkain olivat siis Pihka ja Hilda :) Aika mahtavaa, täytyy sanoa!

Pihka valittiin parhaaksi narttupennuksi Hildan sijoittuessa toiseksi! Näin ollen Pihka pääsi myös rodun parhaan pennun valintaan mukaan. Tuon kehän voitti kuitenkin No Copyright-kennelin hieno nuori uros ja Pihka sai kunnian olla cairnien VSP-pentu! :) Aika hienoa, ei voi muuta sanoa! 

Tytöt saivat päivän päätteeksi vielä erikseen kehuja kokeneilta cairn-harrastajilta, joten ei hymy voisi paljoakaan leveämpi olla!

Loppuun vielä tyttöjen arvostelut. Ensin Hilda: 

"Erittäin hyväntyyppinen narttupentu. Hyvä koko ja mittasuhteet. Purenta OK. Hyvä pää, oikea ilme, kookkaat korvat. Riittävästi ja tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä kaula ja selkälinja. Hyvä hännänkiinnitys ja häntä. Liikkuu hyvällä askelpituudella, hieman ahtaasti takaa ja löysästi edestä. Esitetään ja esiintyy hyvin." 

Ja Pihka: 

"Erinomainen tyyppi ja koko. Hyvät mittasuhteet, purenta OK. Kaunisilmeinen narttumainen pää. Hyvät korvat ja silmät, kaula ja ylälinja. Tasapainoisesti kulmautunut edestä ja takaa. Riittävä runko ja luusto. Hyvä hännänkiinnitys ja häntä. Liikkuu hyvällä askelpituudella, löysästi edestä. Viehättävä olemus. Esiintyy ja esitetään erinomaisesti." 

Kuvia saatte todennäköisesti myöhemmin :D Näistä on hyvä jatkaa taas työviikkoon! Väsyneenä, mutta onnellisena!:) 

Ja mikäli jotakuta kiinnostaa.... Pimun vatsa näyttäisi kasvaneen sen verran, että eiköhän neitosella pennut ole maailmaan tulossa <3   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti